Marina Peereboom – van Beem

Mijn ervaring bij Praktijk de Gewichtsconsulente.
Het was voor mij heel vervelend dat ik elk jaar een kilo groeide, ondanks dat ik veel sportte. Ik houd ervan gezellig iets te eten en drinken na afloop van het sporten. Marina heeft mij er bewust van gemaakt hoeveel calorieën er eigenlijk in al die ‘gezelligheid’ zitten.
Ik dacht dat ik bewust gezond bezig was door een bakje yoghurt met Cruesli en een glas Vitaday in de ochtend te nemen en tussen de middag een glas sinaasappelsap te drinken. Maar nu weet ik dat ik me veel voller voel als ik in plaats daarvan wat vers fruit neem. Daarnaast zit er veel suiker in Cruesli dus dat kon ik beter vervangen door muesli.
Op mijn werk is er een restaurant waar je allerlei lekkers kunt krijgen en waar het altijd heerlijk ruikt. Als ik dan iets te laat ging lunchen, terwijl ik vroeg was begonnen en ik mezelf geen tijd voor een tussendoortje had gegund, was het altijd heel verleidelijk om de iets te grote warme maaltijd te nemen.
‘s Avonds gebruikten we veel pakjes en zakjes want dan is de maaltijd lekker snel klaar, maar daar zit dan wel heel veel zout en suiker in. Dat merkte ik dan altijd ‘s nachts want dan had ik een flesje water naast mijn bed nodig om mijn dorst te kunnen lessen. Voor mijn hele gezin is het natuurlijk veel beter om de pakjes en zakjes te mijden.
Om af te vallen en gezond te leven, hoef ik mijn drukke sociale leven gelukkig niet op te geven. Zelfs in een restaurant en op verjaardagen kan ik gewoon keuzes maken en daardoor evengoed gezellig meedoen. Nu heb ik ook best een druk sociaal leven waarin ik steeds heerlijke hapjes en drankjes krijg aangeboden, maar het draait gewoon om de juiste keuzes maken: wanneer neem ik wat? Daarmee wil ik zeggen dat je niet alles op hoeft te geven en vooral de gezelligheid niet moet vermijden als je gaat lijnen, want anders gaat het je tegenstaan en dan ga je het niet volhouden. Je kunt beter langzamer afvallen zodat je lichaam went aan het andere voedsel, dan snel afvallen en vreetbuien krijgen.
Hierbij wil ik Marina Ridder heel hartelijk bedanken voor haar spontane, stimulerende begeleiding en goede tips.

Marina Peereboom-van Beem

 

Voor

Na