10 kg afgevallen!

De laatste jaren was ik niet zo blij met mijn spiegelbeeld; kleren stonden  niet zo mooi, ik voelde me ook zwaar  en  was ontevreden over m’n “snaaigedrag”. Ik ben niet heel snel afgevallen maar was in ongeveer 9 maanden 10 kg kwijt. Ik heb in m’n leven vaker gelijnd maar zag dat (onbewust)  als iets tijdelijks en verviel dan weer in m’n oude patroon. Deze keer ben ik dat niet van plan! Ik heb mijn eetgewoonten veranderd en ben met name meer groenten gaan eten tijdens de lunch en bij het avondeten. Ik ben een vervend soepkoker  geworden en  nu het mooi weer is eet ik veel salades. Verder staat als ontbijt bij mij standaard havermout of yoghurt met (zelfgemaakte) granola (zonder toegevoegde suiker) op het menu. Ik vind dit allemaal lekker en  het is dus geen straf. Ik ben me meer bezig gaan houden met gezonde voeding en begin er lol in te krijgen om gezond en lekker te koken en te eten. Natuurlijk zijn er regelmatig allerlei verleidingen en in het begin had ik het wel moeilijk om niet meer met alles mee te doen. Ik vond mezelf dan wel eens een beetje zielig en moest mezelf op een feestje wel eens diep in de ogen kijken in de spiegel op een toilet!

De ondersteuning  van Irma heb ik als heel prettig ervaren. Ik kwam er al pratend met haar achter waarom ik soms teveel at of snaaide. Soms was het stress, soms was ik gewoon moe hetgeen me deed grijpen naar Chips of  drop. De kunst is dan om jezelf met iets anders tevreden te stellen of domweg naar bed te gaan! In de gesprekken  gaat het ook  verder dan  voeding en recepten; Irma houdt me een spiegel voor als ik weer eens niet zo aardig voor mezelf  ben; een beetje op hol sla in  tijden van drukte en stress. Ze heeft me ook het laatste zetje gegeven om over te gaan tot het aanschaffen van een elektrische fiets. Deze gebruik ik nu o.a. voor woon-werk verkeer en dat doet me goed! Ik kan ook zeggen dat ik doordat ik ben afgevallen me nu fitter voel; een extra stimulans om het huidige patroon vol te houden!

Ik blijf met grotere tussenpozen nog bij Irma komen. Ik wil echt niet meer terugvallen  in oude patronen en  gun mezelf deze ondersteuning.

Margriet