De waarde van voeding

Veel mensen maken nog steeds een veelgemaakte fout als ze willen gaan afvallen. Ze denken dat het gaat over het tellen van calorieën.In onze praktijk leren we de cliënten dat het gaat over WELKE calorieën je eet en niet over het tellen van calorieën. Een gekookt ei en een eierkoek hebben evenveel calorieën, maar het gaat erom wat die calorieën DOEN in je lichaam. Een eitje doet iets heel anders in je lichaam dan een eierkoek en dáár gaat het om.

Kan je lichaam er iets nuttigs mee, zitten er voedingsstoffen in, dan is het voeding en zal het een bijdrage leveren aan je gezondheid en daarmee ook een blijvend gezond gewicht.

Kan je lichaam er niks mee omdat er geen of nauwelijks voedingsstoffen inzitten, dan is het vulling. Vulling zorgt voor onrust en snaaigedrag. Met vulling is het onmogelijk om langdurig een gezond gewicht te krijgen en te behouden.

In onze praktijk helpen we je om beter te eten (niet minder) met lekkere gezonde producten vol voedingsstoffen waardoor je je overtollig kilo’s blijvend kwijtraakt.