17 Kilo afgevallen

Hieronder een interview met onze cliënte, Miranda Maas. 

Wat heeft je doen besluiten om begeleiding te zoeken bij het afvallen?
Dat heeft echt wel lang geduurd.  Ik probeerde het eerst zelf, maar dat hield ik een paar weken vol. Een mooi gezin, een dubbele baan, veel te doen en dan tekort tijd voor jezelf nemen. Dit zal heel herkenbaar zijn.

Hoe kwam je bij onze praktijk  terecht?
Een advertentie van jullie in de Kogge-Express heeft 1,5 jaar thuis op mijn bureau  gelegen . Na een hele drukke tijd kwam er rust toen ik vorige jaar afscheid nam als raadslid bij de gemeente Opmeer.  Ik moest mijn zomerkleren aan en bijna alles was te klein geworden. In de winkel  moest ik grote maten kopen dan voelde niet fijn.  Aan het einde van de zomer heb ik een mail gestuurd naar jullie.

 Wat verwachtte je?
Ik heb mezelf voorgesteld als Miranda, te zwaar en die af en toe “een schop onder haar kont” nodig heeft.

Hoe zag jouw traject eruit?Op 1 september 2018 ben ik begonnen met een gewicht van 99,9 kilo, elke week een persoonlijk weekmenu  wat aangepast werd op mijn behoeften en uitjes.  Voedingsadviezen met gewone producten en lekkere recepten waar mijn gezin ook van mee kan eten.  Ik vind het heel fijn om te weten wat ik elke dag mag eten en te leren wat gezonde en lekkere voeding is. Het is heel goed te doen!

 Hoe lang ben je bezig en hoe gaat het?
Ik ben nu een half jaar bezig, al 17 kilo lichter, ren de trap weer op en heb meer energie. Ik krijg ook heel veel complimenten en dat voelt zo goed.

Zou je Praktijk de Gewichtsconsulente aanraden ?
Ja!! Ik ben anders gaan eten, niet minder maar beter. Hierdoor ben ik op een ontspannen en gezonde manier mijn overtollige kilo’s kwijtgeraakt.  Ik kon mijn verhaal kwijt, kreeg iedere week persoonlijke aandacht , heb een nieuwe leefstijl ontwikkelt  en hierdoor een andere kijk op mezelf gekregen.

Ik heb genoten van de enthousiaste en positieve manier van begeleiding.  Het voelde als een warm bad. Dus als je twijfelt, gewoon doen!