Vier de Zomer

Tsja…ben je eindelijk afgevallen, ga je op vakantie…En nu? Kies je ervoor om je gezonde leefstijl gewoon voort te zetten op vakantie of geef je je over aan alle verleidingen met het risico dat je na de vakantie weer terug bent bij af. Voor veel mensen is dit een lastige keuze. Op de één of andere manier botst een gezonde leefstijl met vakantie vieren. Voor veel mensen staat vakantie vieren synoniem voor even niet bezig te hoeven zijn met gezond eten, niets moeten en alles mogen. Het gaat hier niet om een wel of niet, een goed of fout. Het gaat hier om een keuze om anders te leven en goed voor jezelf te zorgen. Uiteindelijk zal dit een tweede natuur worden je (ook op vakantie) automatisch naar andere (gezondere) keuzes getrokken wordt.
Tips voor de vakantie:
1. Neem een goedgevulde koelbox mee voor onderweg. Denk hierbij aan lekkere volkoren sandwiches belegd met kaas, ham, plakjes ei, sla, bakjes met komkommer, tomaatjes, vers fruit e.d. Zorg voor voldoende water
2. Zorg dat je altijd goed ontbijt.
Kies regelmatig voor een ontbijt dat rijk is aan gezonde eiwitten. Dit voorkomt dat je de hele dag zin hebt om te eten.
3. Shop ter plekke gezonde tussendoortjes. Denk aan ongebrande noten, gedroogde zuidvruchten, fruit, paar olijven, klein waterijsje etc.
4. Plan je maaltijden.
Sla geen maaltijden over. Men is snel geneigd de lunch te laten vervallen en dit zorgt vaak voor “snaaien” aan het einde van de middag.
5. Voedzaam, lekker en simpel
Een skotelbrai of een wok zijn ideaal op vakantie, Een stukje vlees of vis even lekker kruiden, veel groente, gebakken aardappeltjes, gekookte rijst , gekookte pasta met zelfgemaakte tomatensaus, een salade, een boerenomelet met soepgroente en kruiden, een lekkere maaltijdsoep van verse groente, wees speels en creatief!!
DSCF0216