Niet Perfecte Kerstdagen

Als je  het kerstnummer van een tijdschrift openslaat is altijd alles perfect.

Een prachtig huis, ingericht met rendierenhuiden over de design bank, een openhaard, kroonluchters. Altijd prachtige mensen die van elkaar houden en alles in de hand hebben, om de fantatische gedekte kersttafel. Perfecte kinderen die nooit geen vlekken hebben op hun gestylde kleding, alles lusten en nooit vervelend zijn. Iedereeen gaat mee op een romantische kerstwandeling in het bos en daar begint het altijd zachtjes te sneeuwen……….. 

IMG-20141126-WA0000

Ik heb me er inmiddels (na jaren aan dit plaatje te hebben willen voldoen) bij neergelegd mijn Kerst wordt niet perfect en dat geeft rust. De kerstboom blijkt al aardig uit te vallen, het kerstmenu is simpel maar ik moet alle boodschappen nog doen, mijn kinderen lopen overdag in hun ochtendjas en we drinken lang koffie en het waait en regent. Het is me na al die jaren duidelijk geworden, het hoeft niet perfect, het gaat om de gezelligheid en het genieten van elkaar. 

Je hoeft jezelf niet vol te stoppen, het is nergens voor nodig om je lijf vol te proppen omdat het feest is.

-Heb je 's avonds een compleet kerstdiner voor de boeg? Eet dan overdag een beetje licht. Lunch met een een fruitsalade of wat gegrilde groente of een heldere soep. 

– Laat de kerstbonbons, plakken kerstbrood en andere kerstsnaaierijen liggen, dit zijn calorieënbommen. en dan moet de maaltijd nog beginnen.
– Weet dat je meer eet als je alcohol hebt gedronken, het is maar dat je je het bewust bent.
– Alles wat er niet aankomt hoeft er ook niet af! 

We wensen je moeiteloze, niet-perfecte Kerstdagen.
Marina en Irma