Winterblues

Winter. De dagen zijn kort, koude handen en voeten, vorst buiten. Voor de meeste van ons niet de meest aangename tijd van het jaar. Voor sommige onder ons is het ook een tijd dat we ons niet echt opgewekt voelen. We draaien nog even aan de thermostaat, kruipen onder een fleecedeken op de bank t.v. te kijken, waxinelichtjes aan. Allemaal best gezellig. Maar ons humeur wordt er vaak niet beter op. Wat we nodig is ZON!
Om de jaarlijkse winterdip het hoofd te bieden moeten we tegenovergesteld handelen. We moeten doen waar we eigenlijk geen zin in hebben. De volgende 4 tips helepen je vast en zeker de winter door.
1. Veel fruit en groente (vooral die lang op het land hebben gestaan zoals prei en alle koolsoorten) zitten barstensvol vit. C daardoor heb je veel minder kans op griep, verkoudheden en andere winterkwalen.
2. Ga naar buiten! Ook al is het koud en onaangenaam. Kleed je goed aan en bescherm je tegen de kou. Maak iedere dag een fikse wandeling zeker als er winerzon is. Je lichaam zet immers zonlicht om naar vit. D.
3. Praat met je vrienden. Doe samen leuke dingen. Nodig hen uit en praat bij. Een avondje samen zijn en samen lachen geeft je geest een oppepper. Een gezonde geest in een gezond lichaam is het credo.
4. Ga op tijd naar bed. Voldoende nachtrust zal je lichaam de nodige afweer geven tegen gevoel van een winterdip..
Vitamine D zorgt voor een boost voor je immuunsysteem, verzorgt onze botten, als je een tekort hebt kun je zelfs spierkrampen krijgen en je beenderen zullen minder sterk zijn.
Hoe krijg je nu voldoende vit. D binnen? Dit zit in de vettere vissoorten zoals paling, haring, zalm, sardientjes en zorg er dus voor dat dit regelmatig op je menu staat en maak iedere dag een fikse wandeling en helemaal als het winterzonnetjes schijnt!