Uit eten en afvallen?

Een avondje uit eten is iets waar je heel blij van kunt worden, lekker eten, genieten van de gezellige mensen om je heen, goede wijn, gastvrije bediening in een sfeervolle entourage.  Als je wilt afvallen is het handig om een paar "spelregels" in acht te nemen zodat je wat bewuster je keuzes maakt. 

Spelregel 1.
Pas op met de stokbroodjes met kruidenboter die als eerst op tafel worden gezet, 1 is genoeg. Drie hoofdgerechten is teveel kies daarom bijvoorbeeld, een licht voorgerecht (een helder soepje of een salade) en een hoofdgerecht of een hoofdgerecht en een nagerecht. Je kunt ook twee voorgerechten nemen of een voorgerecht "groter" laten maken tot hoofdgerecht. Wees creatief. 

Spelregel 2.
Zorg dat er genoeg groente bij je gerecht zit of bestel dit er bij, een bakje groente of sla. Kies een stukje mager vlees of vis zonder saus. Vraag of ze dit er apart bij willen serveren zodat je zelf de hoeveelheid kunt bepalen. Kies bij voorkeur gekookte aardappeltjes of rijst boven gebakken aardappelen of friet. 

Spelregel 3.
Houd je van toetjes, kies dan sorbetijs, fruit of koffie/munthee met een bonbon dit scheel enorm veel calorieën. Je kunt ook een dessert met iemand delen!

Spelregel 4. 
Drink maximaal 2 glazen wijn of frisdrank en drink tussendoor water. 

Spelregel 5
Begin de volgende dag met een licht ontbijtje, een bakje yoghurt met muesli en een stukje fruit. Als er meer energie binnen is gekomen door middel van feestelijke voeding moet dit er ook weer uit om de balans te bewaren. Dit betekent: sporten.. drie kilometer hardlopen of de badkamer flink schrobben het maakt niet uit zolang je maar verbrandt. 

7d710937b735e026f1d061f6525407ff