Oranje pompoenen zijn heel gezond, ze zitten boordevol vitamines, mineralen en vezels.
Ze verhogen je weerstand, versnellen je spijsvertering, zijn goed voor je cellen, je ogen en je huid én ze helpen je met afvallen.
Je kunt ze kopen in de maanden september en oktober in stalletjes langs de kant van de weg en op allerlei manieren bereiden.
Pompoen heeft een zachte, zoetige smaak en hieronder het recept van één van onze favoriete maaltijdsoepen.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten: 1 pompoen, 1 stukje geschilde gemberwortel, 1 flinke teen knoflook, 1 grote ui, 1 bouillonblokje, 4 eetlepels verse koriander (fijngesneden), 1 klontje boter, zout en peper naar smaak.
Als de pompoen eerst even in een pan met kokkend water legt kun je hem gemakkelijker snijden en uithollen.
Bereiding: Ui, knoflook en gemberwortel in stukjes snijden en bakken in de boter op een laag vuur. De pompoen met schil uithollen en in groeve stukken snijden en dit bij de ui, knoflook en gember voegen en ongeveer 10 minuten meebakken. Bouillonblokje verkruimelen en erbij doen met een flinke scheut water. Alles nog even 10 min. laten pruttelen. Alles pureren met de staafmixer en verdunnen met water maar denk erom niet teveel anders wordt de soep te dun. Verdelen over 4 kommen en wat verse koriander er overheen strooien.
Een heerlijke maaltijdsoep met de smaak van de herfst!