Ervaringsverhaal van Minke

Ik ben Minke Beerda, 45 jaar, getrouwd en heb twee kinderen. Ik was na een intensieve, stressvolle periode in mijn leven, flink aangekomen. Ik woog vorige zomer 97 kg(!).  Nadat mijn vriendin Miranda in de krant uitlegde dat zij 17 kg was afgevallen, wilde ik ook naar Praktijk de Gewichtsconsulente.

In een half jaar viel ik met hulp van de gewichtsconsulente maar liefst 20 kg af. Toen raakte ik rond de feestdagen in een moeilijke tijd: ik had veel verlies te verwerken. Afscheid moeten nemen van dierbaren en daarnaast nog wat persoonlijke tegenslag. Het viel toen niet mee om verder af te vallen. Ik snoepte soms en dronk te weinig. Was erg moe. Ik kwam zelfs weer 4 kg aan.

Irma wist mij gelukkig weer te motiveren om door te gaan. De bezoeken aan haar zijn echt noodzakelijk als je weer even een terugval hebt. Door stress maak je namelijk ook verkeerde hormonen aan, zodat afvallen (tijdelijk) niet zo makkelijk gaat of zelfs stil staat. Maar het is dan júist erg belangrijk om goed op je eetgewoonten te blijven letten. Want je hebt je energie hard nodig. Stress heeft elk mens wel, en je lijf heeft het dan juist zwaar. Dan heb je juist baat bij goede “brandstoffen”.

Gelukkig kon ik na 3 maanden mijzelf herpakken en zijn de “nieuwe” kilo’s er gelukkig al bijna weer af. Het resultaat is direct merkbaar: ik voel me weer fitter èn optimistischer.  Nu met de Corona-crisis is het zo enorm belangrijk om een goede weerstand te hebben. En dat bereik je door een goed voedingspatroon. En genoeg slaap natuurlijk. En een goede, steunende coach!!  Bedankt.