Varkensfilet met verse ananas

Ingrediënten voor 4 personen:
400 gr. varkensfiletlapjes
3 lente-uitjes
½ verse ananas
2 cm gemberwortel
½ limoen
½ Spaanse peper of ½ theelepel sambal (naar smaak)
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels gehakte koriander
Zout en versgemalen peper
 
Bereiding:
Wrijf het vlees in met zout en peper. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Maak de ananas schoon, verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in plakjes. Schil en rasp de gemberwortel. Rasp twee theelepels schil af van de limoen. Snijd de halve peper in dunne reepjes. Bak het vlees in een koekenpan om en om aan. Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder alum.folie. Voeg de ringetjes lente-ui en stukken ananas met de reepjes peper of ½ theelepel sambal en roerbak kort. Knijp wat limoensap hierboven uit. Voeg het vlees opnieuw toe, schenk een klein scheutje water in de pan en laat kort sudderen. Hak de korianderblaadjes grof en strooi over het vlees.
 
Maak de saus iets meer of juist minder pittig door de te variëren met de hoeveelheid peper en rode peperreepjes of sambal. De zoete ananas compenseert de pittigheid goed.
 
Serveer met rijst en peultjes, sugarsnaps, snijbonen of sperziebonen.