Thuis


Wie zijn wij

Wil jij op een gezonde manier doelgericht kilo’s kwijt raken en dit resultaat behouden, kom dan naar Praktijk de Gewichtsconsulente. Wij hebben jarenlange ervaring in het succesvol begeleiden van mensen met overgewicht. In onze aanpak draait het om jou, jouw eetgewoontes, jouw leefstijl en vooral… jouw afslankoverwinning.

dfsf


Pastasalade met spinazie en zongedroogde tomaatjes

Posted by on mei 22, 2020 in Pasta, Salade, Vegetarisch | Reacties uitgeschakeld voor Pastasalade met spinazie en zongedroogde tomaatjes

Pastasalade met spinazie en zongedroogde tomaatjes
voor 4 personen

Ingrediënten
300 gr. ongekookte volk. penne
1 courgette
2 el milde olijfolie
1 potje groene pesto
100 g babyspinazie
85 g rucola
200 g semi-gedroogde tomaten
Peper /zout

Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgette in dunne plakjes. Verhit 2 eetlepels van de olie in een koekenpan en roerbak de courgette 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Meng de pasta in een grote schaal met de pesto, courgette en schep de spinazie, rucola, dressing en semi-gedroogde tomaatjes erdoor.

Tip:
Een prima salade voor bij een b.b.q.  er zit geen vlees of vis in.  Dat ligt waarschijnlijk al op je b.b.q.

Ook erg lekker op de b,.b.q. zijn grote champignons gevuld met kruidenboter op de bbq.

Of een stuk ananas ingesmeerd met Caribische kruiden (Euroma van Jonnie Boer) gemengd met olijfolie of een stuk watermeloen op de b.b.q, is ook lekker.

 

 

Sushi

Posted by on mei 15, 2020 in Vegetarisch | Reacties uitgeschakeld voor Sushi

Voor ongeveer 20 stuks

Ingrediënten:
1 pakje Nori (5 velletjes gedroogd zeewier) bij Deen of AH
1 bakje bloemkoolrijst 400 gr.
2 eetlepels olijfolie
1 bakje verse roomkaas 200 gr.
4 wortelen uit een bos,  in de lengte in smalle stukken gesneden
1 komkommer (zaadlijst eruit halen) in de lengte in lange smalle stukken gesneden
Augurk, zilveruitjes
2 eieren losgeklopt met peper/zout, omelet van bakken en  in reepjes gesneden van 2,5 cm snijden
2 theelepels kerriepoeder  (naar eigen smaak)
1 theelepel gerookte paprikapoeder (naar eigen smaak)
Peper en zout naar smaak

Bereiding:

Wok de bloemkoolrijst in 2 eetlepels olijfolie gaar (2 min. op een middelhoog vuur). Laat dit afkoelen en meng dan de kruiden en de roomkaas erdoor. Dit gaat het beste als je dit er met vork doorheen prakt en goed mengt.
Leg een sushivel neer smeer een laagje bloemkoolsmeersel op het vel. Voeg dan de groente toe, de omletreepjes, de augurk en de zilveruitjes en rol dan voorzichtig op. Plak de rand dicht met een beetje water.
Laat de rol even rusten in de koelkast en snij dan met een scherp, nat mes in stukken.

Tip:
Je kunt ook verschillende soorten maken bijv. met reepjes gerookte zalm of reepjes verse tonijn en/of diverse soorten rauwe kleurrijke groenten gebruiken.  Alle groente in lange lengte snijden. Succes!

 

 

 

Kippenstoof met abrikozen en pruimen

Posted by on mei 8, 2020 in Vlees | Reacties uitgeschakeld voor Kippenstoof met abrikozen en pruimen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
400 gr. kipfilet
2 uien
2 tenen knoflook
1 flinke rode paprika
100 gr gedroogde abrikozen
100 gr gedroogde pruimen
400 ml kippenbouillon van blokje
100 ml sinaasappelsap
30 gr. geroosterde amandelen
2 afgestreken eetl. ras el hanout (blikje van Jonnie Boer, erg lekker) in de supermarkt te koop
1 kaneelstokje
½  tl sambal (naar smaak
1 tl paprikapoeder

Bereiding:
Snipper de ui en hak de knoflook fijn en fruit dit aan in de braadpan. Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 3 – 4 cm en bak deze mee. Snij de paprika in stukjes en bak deze ook mee. Voeg de gedroogde specerijen toe en bak deze aan. Door verhitting komen alle smaken vrij. Voeg vervolgens de bouillon en het sinaasappelsap toe en het kaneelstokje. Halveer de vruchten en voeg deze bij de kip. Laat de kip in ongeveer 40 minuten zachtjes gaar stoven. (Als de saus te dun is bind hem dan met wat allesbinder of maizena) Rooster de amandelen in een droge koekenpan.

Strooi vlak voor het serveren de geroosterde amandelen over de stoofpot en serveer met een lekkere couscous of zilvervliesrijst en 200 gr. sperzieboontjes of broccoli per persoon.

 

Heerlijke zelfgemaakte pastasaus

Posted by on apr 24, 2020 in Pasta | Reacties uitgeschakeld voor Heerlijke zelfgemaakte pastasaus

Heerlijke zelfgemaakte pastasaus

Hoofdgerecht, 4 personen

Ingrediënten

1 grote ui,  gesnipperd

2 tenen knoflook, geperst

2 eetlepels olijfolie

250 gr. rundergehakt (je dit weglaten als je vegetarisch wilt eten)

1 blik tomatenpuree

750 gram rijpe tros- of roma-tomaten  in stukjes gesneden of 2 blikjes tomatenblokjes

3 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden o.a. oregano, tijm, basilicum, rozemarijn

zout en peper  naar smaakt

olijfolie

 

Bereiding:

Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Verhit de olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui en de knoflook en bak het rundergehakt rul.  Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even mee. Voeg de tomaten in blokjes toe  en de gedroogde kruiden. Voeg een scheut water toe.  Laat dit alles 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.  Als je wilt kun je de saus pureren met de staafmixer. Serveer met gekookte volk. pasta.

Om aan je dagelijkse hoeveelheid groente te komen, 200 gr. p.p. Kun je naast de pastasaus gevarieerde groenten in diverse kleuren erbij wokken in stukjes bijv. rode paprika, champignons, aubergine, courgette, prei of  gemengde Italiaanse roerbakgroente en serveer dit apart bij de pasta. Je zou dit ook kunnen toevoegen aan je tomatensaus dan heet op zijn Hollands “een pastaprutje”

Gegrilde groente uit oven of een salade zijn ook prima bijgerechten.

 

Gezond, puur en véél lekkerder dan saus uit een pakje!

 

 

Makreelsalade met appel en rode ui

Posted by on apr 17, 2020 in Salade | Reacties uitgeschakeld voor Makreelsalade met appel en rode ui

Makreel(Picknick) salade voor 4 personen

Ingrediënten:
150 gram gerookte makreel (zonder graatjes)
1 Elstar of Jonagold appel (in blokjes)
1 rode ui (in kleine blokjes)
5 kleine smaaktomaatjes (door de midden)
5 zoetzure augurken (in blokjes)
3 handen  gesneden kropsla of rucola
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels gedroogde saladekruiden (bieslook, basilicum, lente-ui, oregano, peterselie)
peper uit de molen

Bereiding:
Maak een dressing van de olijfolie en roer de saladekruiden en een beetje peper erdoor. Schil de appel en snijd hem in stukjes. Snijd de augurken in blokjes . Versnipper de rode ui in kleine blokjes. Was en snij de sla en deel de tomaatjes door de midden.  Schep dit door de dressing en voeg de gerookte makreel toe. Proef of de makreelsalade met appel en rode ui op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe. Een heerlijke salade voor een picknick met een paar (2) volk. Wasa crackers erbij.

Tip:
Je kunt de makreel ook vervangen door blokjes fetakaas of  avocado of  gerookte kip of walnoten of tonijn uit een blikje of gerookte zalm. Je kunt natuurlijk nog stukjes rode paprika, komkommer of andere rauwe groente die je lekker vindt toevoegen.

 

Pasta Pesto

Posted by on apr 8, 2020 in Pasta, Vegetarisch | Reacties uitgeschakeld voor Pasta Pesto

Vegetarische pasta pesto
Hoofdgerecht voor 4 pers.

Ingrediënten

4 sjalotjes
2 rode paprika’s
4 tomaten
360 gr volkoren penne of wokkels
200 gr feta
10 gr verse basilicum
160 gr pesto (uit de koeling)
100 gr veldsla
4 el olijfolie
2 el zwarte balsamicoazijn
Peper en zout

 

Bereiding:

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de sjalot en snijd de paprika’s en tomaten in blokjes. Kook de pasta in 14-16 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan. Fruit de sjalot aan op middellaag vuur. Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de feta in blokjes van 1/2 cm en scheur de blaadjes basilicum klein.

Voeg de pasta en de rode pesto toe aan de wok en verhit 1 minuut. Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamico en de rest van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en meng de veldsla door de dressing.

Verdeel de veldsla en de pasta met rode pesto over de borden. Garneer het gerecht met de feta en basilicum.

 

Kleurrijke kip met abrikozen en pruimen

Posted by on apr 8, 2020 in Kip | Reacties uitgeschakeld voor Kleurrijke kip met abrikozen en pruimen

Kleurrijke kip met abrikozen en pruimen
hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
400 gr. kipfilet
2 uien
2 tenen knoflook
1 flinke rode paprika
100 gr gedroogde abrikozen
100 gr gedroogde pruimen
500 ml kippenbouillon van blokje
100 ml sinaasappelsap
30 gr. geroosterde amandelen
2 tl ras el hanout (blikje van Jonnie Boer, erg lekker) in de supermarkt te koop
1 kaneelstokje
½  tl chilipoeder
1 tl paprikapoeder

Bereiding:
Snipper de ui en hak de knoflook fijn en fruit dit aan in de braadpan. Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 3 – 4 cm en bak deze mee. Snij de paprika in stukjes en bak deze ook mee. Voeg de gedroogde specerijen toe en bak deze aan. Door verhitting komen alle smaken vrij. Voeg vervolgens de bouillon en het sinaasappelsap toe en het kaneelstokje. Halveer de vruchten en voeg deze bij de kip. Laat de kip in ongeveer 40 minuten zachtjes gaar stoven. Rooster de amandelen in een droge koekenpan.

Strooi vlak voor het serveren de geroosterde amandelen over de stoofpot en serveer met een lekkere couscous of zilvervliesrijst en 200 gr. sperzieboontjes of broccoli per persoon.

 

Geroosterde paprikasoep

Posted by on apr 8, 2020 in Soep | Reacties uitgeschakeld voor Geroosterde paprikasoep

Geroosterde paprikasoep (vol vitamine C)
Gerecht voor 4 personen

Ingrediënten
3 rijpe tomaten
3 rode paprika’s
1 ui
2 tenen knoflook
1 of ½ rode chilipeper (let op: naar smaak!)
1 eetlepel tomatenpuree
0,75 liter kippenbouillon van blokje
1 Hand verse peterselie
Olijfolie
Peper en zout

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten. Vet een braadslede in met wat olijfolie.
Leg de paprika met de schil naar boven in de braadslede. Laat de paprika’s 20/25 minuten roosteren in de oven totdat de schillen zwart geblakerd zijn.
Doe de geroosterde paprika’s  in een afgesloten plastic zakje. Op deze manier laat de schil gemakkelijk los.
Haal de paprika’s na een minuut of 5 uit het zakje en je kunt de schil heel gemakkelijk verwijderen.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak deze fijn.
Fruit dit aan in wat olijfolie.
Voeg de tomatenpuree toe en verhit kort.
Was de tomaten en snijd deze in stukken. Ontvel de paprika’s en snijd deze ook in stukken. Voeg dit bij de uien.
Voeg de bouillon toe en laat  het mengsel ongeveer 15-20 minuten zacht koken.
Pureer de soep glad met een staafmixer.
Breng de geroosterde paprikasoep verder op smaak met wat peper en zout. Garneer de soep met de verse peterselie.

 

Ervaringsverhaal van Minke

Posted by on apr 4, 2020 in Ervaringen | Reacties uitgeschakeld voor Ervaringsverhaal van Minke

Ervaringsverhaal van Minke

Ik ben Minke Beerda, 45 jaar, getrouwd en heb twee kinderen. Ik was na een intensieve, stressvolle periode in mijn leven, flink aangekomen. Ik woog vorige zomer 97 kg(!).  Nadat mijn vriendin Miranda in de krant uitlegde dat zij 17 kg was afgevallen, wilde ik ook naar Praktijk de Gewichtsconsulente.

In een half jaar viel ik met hulp van de gewichtsconsulente maar liefst 20 kg af. Toen raakte ik rond de feestdagen in een moeilijke tijd: ik had veel verlies te verwerken. Afscheid moeten nemen van dierbaren en daarnaast nog wat persoonlijke tegenslag. Het viel toen niet mee om verder af te vallen. Ik snoepte soms en dronk te weinig. Was erg moe. Ik kwam zelfs weer 4 kg aan.

Irma wist mij gelukkig weer te motiveren om door te gaan. De bezoeken aan haar zijn echt noodzakelijk als je weer even een terugval hebt. Door stress maak je namelijk ook verkeerde hormonen aan, zodat afvallen (tijdelijk) niet zo makkelijk gaat of zelfs stil staat. Maar het is dan júist erg belangrijk om goed op je eetgewoonten te blijven letten. Want je hebt je energie hard nodig. Stress heeft elk mens wel, en je lijf heeft het dan juist zwaar. Dan heb je juist baat bij goede “brandstoffen”.

Gelukkig kon ik na 3 maanden mijzelf herpakken en zijn de “nieuwe” kilo’s er gelukkig al bijna weer af. Het resultaat is direct merkbaar: ik voel me weer fitter èn optimistischer.  Nu met de Corona-crisis is het zo enorm belangrijk om een goede weerstand te hebben. En dat bereik je door een goed voedingspatroon. En genoeg slaap natuurlijk. En een goede, steunende coach!!  Bedankt.

 

Een goed moment om gezond te leven

Posted by on apr 1, 2020 in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Een goed moment om gezond te leven

Een goed moment om gezond te leven

Overgewicht, een slecht voedingspatroon en een ongezonde leefstijl maakt dat je vatbaarder bent voor virussen en andere ziekten. In onze praktijk helpen we al jaren mensen met het aanleren van een gezonde leefstijl en gezond voedingspatroon.

Behalve je overtollige kilo’s kwijtraken versterk je ook je afweersysteem en er is  niets dat je een betere bescherming biedt dan een sterk immuunsysteem. Het zal ervoor zorgen dat áls je besmet raakt, je er niet zo ernstig ziek van zult worden en er bovendien sneller van zult herstellen. Je realiseert het je misschien niet maar iedere cel in je lichaam moet opgebouwd worden. Wat je nu in je mond stopt wordt een stukje van je hart, je nieren, je lever, je longen of je immuunsysteem van morgen. Je wordt wat je eet!

ALS ER ÉÉN GOED MOMENT IS OM JE VOEDINGS- EN LEEFSTIJLPATROON EEN STUKJE GEZONDER TE MAKEN, DAN IS HET NU!

Hoe mooi zou het zijn als we straks uit deze crisis komen met een veel groter bewustzijn dat we zelf grote invloed hebben op onze gezondheid door onze voeding en onze leefstijl.

Kun jij wel wat  hulp gebruiken maak dan een afspraak.
Je bent van harte welkom in onze praktijk.