Spitskool met rundergehakt en rijst

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

400 gr. zilvervliesrijst.
300  gr. rundergehakt,
1 spitskool  in reepjes gesneden
100 gr. kip- of runderbouillon  ,
2 grote uien in blokjes gesneden,
2 teentje uitgeperste knoflook,
1 theelepel djahé (gemberpoeder)
2 eetlepels kerriepoeder,
(versgemalen) peper en zout naar smaak,
olijfolie,
scheut gembersiroop

Bereiding

De spitskool in dunne reepjes snijden.
De uien in blokjes snijden.
Pers 1 teentje knoflook uit.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Zet de wok op een middelhoog vuur.
Scheutje olijfolie er in en het rundergehakt toevoegen en rul bakken, peper en zout naar smaak.
Als het gehakt gaar is schep je het uit de wok op een bord en fruit je de blokjes ui en de knoflook. Voeg het gehakt  toe bij de uien  en de djahe goed over het gehakt-ui-mengsel verdelen.
Spitskool beetje bij beetje toevoegen aan het gehakt en omscheppen tot dat je alles in de pan hebt..
De kerriepoeder goed verdelen en doorroeren en de gembersiroop toevoegen.