Recepten


Kip Tandoori
voor 4 personen

Ingrediënten:

4 kippenpoten
125 ml yoghurt
2 uien
sap van 1 citroen
4 knoflooktenen
6 cm gember
1 blikje tomatenpuree
2 mespuntjes cayennepeper
2 theelepels kurkuma
2 theelepels komijnpoeder
zout en peper uit de molen naar smaak

Bereiding:
Doe alles behalve de kippenpoten in een keukenmachine en maal tot puree. Geen keukenmachine? Rasp dan ui en gember, haal de knoflook door de knijper en roer alles door elkaar. Kerf de kippenpoten met een scherp mes drie keer in en smeer ze in met de puree. Laat in de koelkast een paar uur (of de hele nacht) marineren. Oven voorverwarmen op 225 °C. Leg de kippenpoten met het vel naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer de bovenkant nog eens extra in met marinade. Schuif in de oven, verlaag na een kwartier de temperatuur naar 180 °C en geef ze nog eens drie kwartier. Lekker met raïta(komkommersalade), sperzieboontjes en zilvervliesrijst.

TIPS:
De marinade mag best een beetje pittig zijn. Proef en voeg eventueel nog wat cayennepeper toe.

De hoge begintemperatuur zorgt voor een mooi knapperig vel. Wil je de kip smeuïger, kwast de poten dan tussentijds een keertje in (met zo’n siliconen bakkwastje) met marinade.

Raïta (frisse Indiase komkommersalade): snij een komkommer (naar keuze wel of niet geschild) in blokjes danwel ragfijne kwartplakjes, bestrooi flink met zout, doe in een vergiet, zet er iets zwaars op en laat uitlekken. Meng door Griekse yoghurt 2% en breng op smaak met peper en naar keuze fijngehakte munt/koriander/peterselie en knoflook. Laat liefst even intrekken in de koelkast.


Pastasalade met spinazie en zongedroogde tomaatjes

Posted by on mei 22, 2020 in Pasta, Salade, Vegetarisch | Reacties uitgeschakeld voor Pastasalade met spinazie en zongedroogde tomaatjes

Pastasalade met spinazie en zongedroogde tomaatjes voor 4 personen Ingrediënten 300 gr. ongekookte volk. penne 1 courgette 2 el milde olijfolie 1 potje groene pesto 100 g babyspinazie 85 g rucola 200 g semi-gedroogde tomaten Peper /zout Bereiding Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgette in dunne plakjes. Verhit 2 eetlepels van de olie in een koekenpan en roerbak de courgette 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Meng de pasta in een grote schaal met de pesto, courgette en schep de spinazie, rucola,...

read more

Heerlijke zelfgemaakte pastasaus

Posted by on apr 24, 2020 in Pasta | Reacties uitgeschakeld voor Heerlijke zelfgemaakte pastasaus

Heerlijke zelfgemaakte pastasaus Hoofdgerecht, 4 personen Ingrediënten 1 grote ui,  gesnipperd 2 tenen knoflook, geperst 2 eetlepels olijfolie 250 gr. rundergehakt (je dit weglaten als je vegetarisch wilt eten) 1 blik tomatenpuree 750 gram rijpe tros- of roma-tomaten  in stukjes gesneden of 2 blikjes tomatenblokjes 3 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden o.a. oregano, tijm, basilicum, rozemarijn zout en peper  naar smaakt olijfolie   Bereiding: Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Verhit de olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui en de...

read more

Pasta Pesto

Posted by on apr 8, 2020 in Pasta, Vegetarisch | Reacties uitgeschakeld voor Pasta Pesto

Vegetarische pasta pesto Hoofdgerecht voor 4 pers. Ingrediënten 4 sjalotjes 2 rode paprika’s 4 tomaten 360 gr volkoren penne of wokkels 200 gr feta 10 gr verse basilicum 160 gr pesto (uit de koeling) 100 gr veldsla 4 el olijfolie 2 el zwarte balsamicoazijn Peper en zout   Bereiding: Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de sjalot en snijd de paprika’s en tomaten in blokjes. Kook de pasta in 14-16 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan. Fruit de...

read more

Gevulde courgettes

Posted by on jul 12, 2017 in Pasta, Vegetarisch | Reacties uitgeschakeld voor Gevulde courgettes

Gevulde courgette, hoofdgerecht voor 4 personen Dit recept voor gevulde courgette is super makkelijk voor een doordeweekse dag. Je maakt het in 10 minuten en daarna kan de oven de rest van het werk doen. Ingredienten: 3 middelgrote courgettes 1 rode ui (100 gram rode ui) 2 teentjes knoflook 200 gram (vega) gehakt 1 eetlepel gedroogde oregano 1 blikje tomatenpuree Zout naar smaak 300 gram paprika / rood /geel Olijfolie, om te bakken 100 gram jonge kaas, geraspt Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer vervolgens de courgettes...

read more

Italiaanse Bolognesesaus

Posted by on jun 5, 2015 in Pasta | Reacties uitgeschakeld voor Italiaanse Bolognesesaus

Ingrediënten voor 4 personen: 150 g winterpeen (geschild) 2 stengels bleekselderij 30 g boter 75 g Parma ham 350  g rundergehakt 1 ui (gesnipperd) 1 teen knoflook (fijngesneden) 50 ml volle ronde rode wijn 1 blik gepelde tomaten (400 g)   Bereiding: Snijd de winterpeen in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm.  Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes. Verhit de boter in een braadpan, snijd de ham in reepjes en bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Schep het ham-gehaktmengsel met een...

read more

Pasta met broccoli, champignons en notensaus

Posted by on jun 5, 2015 in Pasta, Vegetarisch | Reacties uitgeschakeld voor Pasta met broccoli, champignons en notensaus

Ingrediënten voor 4 personen: – 350 gr. volkoren pasta naar keuze – 800 gr. broccoli, in roosjes – 2 eetlepels (olijf)olie of 40 g boter of kokosvet  – 250 g champignons, gehalveerd – 100 g walnoten, grofgehakt – 2 theelepels gedroogde majoraan of oregano – 1 pakje Philadelphia light of Boursin – 250 ml halfvolle melk   Bereiding: Bereid de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook de broccoliroosjes in water met zout in ca. 5 minuten beetgaar. Verhit de olie of boter in een wok en...

read more

Zomerse Pastasalade

Posted by on jun 5, 2015 in Lunch, Pasta | Reacties uitgeschakeld voor Zomerse Pastasalade

Ingrediënten voor 4 personen: 500 gram wokkelpasta 3 dl sinasappelsap 3 dl groentebouillon 300 gram gerookte kipfilet 4 stengels bleekselderij 1 rode paprika 3 bosuitjes ongeveer 50 gram ijsbergsla 2 blikjes mandarijntjes 4 eetlepels rozijntjes 75 gram ongezouten cashewnoten   Voor de dressing 2 eetlepels neutrale olijfolie                          2 eetlepels fijngehakte peterselie                          1 bekertje honing/mosterd dressing Bereiding: Kook de pasta gaar in de groentebouillon en sinasappelsap Laat dit daarna afkoelen...

read more

Pasta met courgette en champignons

Posted by on dec 8, 2014 in Makkelijk en snel, Pasta, Vegetarisch | Reacties uitgeschakeld voor Pasta met courgette en champignons

Pasta met courgette-champignonsaus hoofdgerecht voor 4 personen  Ingrediënten: 400 gr volkoren pasta 1 grote courgette 1 bakje champignons 250 gr (olijf)olie of bakboter theelepel tijm theelepel basilicum 120 gr. Philadelphia met kruiden 4 eetlepels geraspte kaas 30+ salade naar keuze Bereidingswijze: Maak de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Ui pellen en snipperen. Courgette wassen en in blokjes snijden. Champignons in plakjes snijden. In hapjespan olie verhitten en ui glazig fruiten. Daarna courgette, champignons, tijm en...

read more