Recepten


Kip Tandoori
voor 4 personen

Ingrediënten:

4 kippenpoten
125 ml yoghurt
2 uien
sap van 1 citroen
4 knoflooktenen
6 cm gember
1 blikje tomatenpuree
2 mespuntjes cayennepeper
2 theelepels kurkuma
2 theelepels komijnpoeder
zout en peper uit de molen naar smaak

Bereiding:
Doe alles behalve de kippenpoten in een keukenmachine en maal tot puree. Geen keukenmachine? Rasp dan ui en gember, haal de knoflook door de knijper en roer alles door elkaar. Kerf de kippenpoten met een scherp mes drie keer in en smeer ze in met de puree. Laat in de koelkast een paar uur (of de hele nacht) marineren. Oven voorverwarmen op 225 °C. Leg de kippenpoten met het vel naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer de bovenkant nog eens extra in met marinade. Schuif in de oven, verlaag na een kwartier de temperatuur naar 180 °C en geef ze nog eens drie kwartier. Lekker met raïta(komkommersalade), sperzieboontjes en zilvervliesrijst.

TIPS:
De marinade mag best een beetje pittig zijn. Proef en voeg eventueel nog wat cayennepeper toe.

De hoge begintemperatuur zorgt voor een mooi knapperig vel. Wil je de kip smeuïger, kwast de poten dan tussentijds een keertje in (met zo’n siliconen bakkwastje) met marinade.

Raïta (frisse Indiase komkommersalade): snij een komkommer (naar keuze wel of niet geschild) in blokjes danwel ragfijne kwartplakjes, bestrooi flink met zout, doe in een vergiet, zet er iets zwaars op en laat uitlekken. Meng door Griekse yoghurt 2% en breng op smaak met peper en naar keuze fijngehakte munt/koriander/peterselie en knoflook. Laat liefst even intrekken in de koelkast.


Gevulde courgettes

Posted by on jul 12, 2017 in Pasta, Vegetarisch | Reacties uitgeschakeld voor Gevulde courgettes

Gevulde courgette, hoofdgerecht voor 4 personen Dit recept voor gevulde courgette is super makkelijk voor een doordeweekse dag. Je maakt het in 10 minuten en daarna kan de oven de rest van het werk doen. Ingredienten: 3 middelgrote courgettes 1 rode ui (100 gram rode ui) 2 teentjes knoflook 200 gram (vega) gehakt 1 eetlepel gedroogde oregano 1 blikje tomatenpuree Zout naar smaak 300 gram paprika / rood /geel Olijfolie, om te bakken 100 gram jonge kaas, geraspt Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer vervolgens de courgettes...

read more

Italiaanse Bolognesesaus

Posted by on jun 5, 2015 in Pasta | Reacties uitgeschakeld voor Italiaanse Bolognesesaus

Ingrediënten voor 4 personen: 150 g winterpeen (geschild) 2 stengels bleekselderij 30 g boter 75 g Parma ham 350  g rundergehakt 1 ui (gesnipperd) 1 teen knoflook (fijngesneden) 50 ml volle ronde rode wijn 1 blik gepelde tomaten (400 g)   Bereiding: Snijd de winterpeen in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm.  Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes. Verhit de boter in een braadpan, snijd de ham in reepjes en bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Schep het ham-gehaktmengsel met een...

read more

Pasta met broccoli, champignons en notensaus

Posted by on jun 5, 2015 in Pasta, Vegetarisch | Reacties uitgeschakeld voor Pasta met broccoli, champignons en notensaus

Ingrediënten voor 4 personen: – 350 gr. volkoren pasta naar keuze – 800 gr. broccoli, in roosjes – 2 eetlepels (olijf)olie of 40 g boter of kokosvet  – 250 g champignons, gehalveerd – 100 g walnoten, grofgehakt – 2 theelepels gedroogde majoraan of oregano – 1 pakje Philadelphia light of Boursin – 250 ml halfvolle melk   Bereiding: Bereid de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook de broccoliroosjes in water met zout in ca. 5 minuten beetgaar. Verhit de olie of boter in een wok en...

read more

Zomerse Pastasalade

Posted by on jun 5, 2015 in Lunch, Pasta | Reacties uitgeschakeld voor Zomerse Pastasalade

Ingrediënten voor 4 personen: 500 gram wokkelpasta 3 dl sinasappelsap 3 dl groentebouillon 300 gram gerookte kipfilet 4 stengels bleekselderij 1 rode paprika 3 bosuitjes ongeveer 50 gram ijsbergsla 2 blikjes mandarijntjes 4 eetlepels rozijntjes 75 gram ongezouten cashewnoten   Voor de dressing 2 eetlepels neutrale olijfolie                          2 eetlepels fijngehakte peterselie                          1 bekertje honing/mosterd dressing Bereiding: Kook de pasta gaar in de groentebouillon en sinasappelsap Laat dit daarna afkoelen...

read more

Pasta met courgette en champignons

Posted by on dec 8, 2014 in Makkelijk en snel, Pasta, Vegetarisch | Reacties uitgeschakeld voor Pasta met courgette en champignons

Pasta met courgette-champignonsaus hoofdgerecht voor 4 personen  Ingrediënten: 400 gr volkoren pasta 1 grote courgette 1 bakje champignons 250 gr (olijf)olie of bakboter theelepel tijm theelepel basilicum 120 gr. Philadelphia met kruiden 4 eetlepels geraspte kaas 30+ salade naar keuze Bereidingswijze: Maak de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Ui pellen en snipperen. Courgette wassen en in blokjes snijden. Champignons in plakjes snijden. In hapjespan olie verhitten en ui glazig fruiten. Daarna courgette, champignons, tijm en...

read more