Preischotel met gehakt en kerrie zonder pakjes en zakjes

Preischotel met gehakt en kerrie
Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 500 g voorgekookte aardappelschijfjes, kant-en-klaar gekocht of zelf maken*
  • 300 g rundergehakt
  • 800 g prei, over de lengte opensnijden, grondig wassen en in kleine ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 runderbouillontablet
  • 1 flinke el milde kerriepoeder
  • 200 ml kookroom light
  • 2 ei
  • 100 g geraspte kaas
  • Plantaardige olie om in te bakken

*Kook de geschilde aardappels in licht gezouten water, totdat ze gaar zijn. Helemaal laten afkoelen en vervolgens in plakken snijden.

Bereiding
Vet de ovenschaal in en verwarm de oven voor op 220 graden.
Verhit een koekenpan met wat olie en bak de prei en knoflook op middelhoog vuur, totdat de prei geslonken is, circa 5 minuten. Voeg het gehakt, het kerriepoeder en verkruimelde bouillontablet toe en roer het gehakt met een vork rul.

Meng alles goed door en bak zachtjes verder, totdat het gehakt gaar is.
Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal en verdeel het gehakt-preimengsel eroverheen.
Klop de room los met het ei en breng lichtjes op smaak met zout en peper, schenk dit mengsel er over. Bestrooi tot slot met de geraspte kaas en bak in de oven circa 20 tot 25 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.
Laat voor serveren minstens 5 minuten afkoelen.
Eet smakelijk!