Oosterse Kip Kerrie

Overheerlijke Oosterse Kip Kerrie
Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

400 gr. kipfilet of kippendijen in blokjes
240 gr. zilvervliesrijst
5 lente-uitjes, in ringetjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 kipbouillonblokje
100 ml. demi-crème fraiche
3 eetlepels kerriepoeder
200 ml. water
1 a 2 eetlepels allesbinder
Olijfolie

Bereiding

Bak de knoflook en de ui in een scheutje olijfolie totdat ze glazig zijn. Voeg de kipfilet toe. Bestrooi met zout en peper en bak rondom bruin en bijna gaar. Voeg het kerriepoeder toe en schep goed om. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het water toe. Laat het geheel 10 minuten op laag vuur zachtjes koken. Kook ondertussen de rijst (volgens de beschrijving op de verpakking). Voeg de demi-crème fraiche toe aan de kip kerrie en oer goed door. Voeg eventueel wat alles binder toe als je de saus te dun vindt. Maakt met behulp van een kopje of een kommetje een timbaaltje rijst op ieder bord, schep er de kip kerrie omheen.

Erg lekker met een broccoli of sperzieboontjes 200 gram groente p.p.