Nasikruiden

Zelfgemaakte nasikruiden.

Je kunt verschillende redenen bedenken om je eigen kruidenmixen te maken. De meest genoemde reden is het feit dat de kruidenmixen uit de supermarkt vaak erg veel zout bevatten. Ook zitten er vaak verschillende E-nummers in. Het is niet zo dat alle E-nummers slecht voor je zijn, maar als je ze kunt vermijden is dat altijd goed.

Het is even een investering maar de kruiden blijven lang goed en je kunt ze ook voor andere gerechten gebruiken. Een prima adres om je kruiden te halen is bij de Turkse winkel Hilal op de Veemarkt in Hoorn maar ze zijn natuurlijk ook in andere Turkse supermarkten of toko’s te koop.

Dit heb je nodig

  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 0,5 theelepel kerriepoeder
  • 0,25 theelepel chilipoeder of cayennepoeder
  • 0,25 theelepel kaneelpoeder
  • 0,25 theelepel peper

Hoeveel gebruik je ervan?

De hoeveelheid is ongeveer één theelepel kruiden per persoon te gebruiken en proef even. Voeg daarna eventueel nog iets extra toe.