Mexicaanse bonenschotel

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

1 grote ui
2 tenen knoflook
1 rode paprika
1 groene paprika
2 eetlepels olijfolie
1 klein blikje maiskorrels
1 tl. paprikapoeder of chilipoeder (naar smaak)
½ tl. gemalen komijn
2 blikken rode kidneybonen in chilisaus
Zout, peper of sambal
150 gr. belegen geraspte kaas 30+
1 vleestomaat
½ krop ijsbergsla
1 avocado

Bereiding

Maakt de groenten schoon, snipper de ui en de knoflook, snijd de paprika’s in stukje. Giet de mais af. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de ui- en de knoflooksnippers ca. 2 minuten. Voeg de paprika, de chili- of paprikapoeder toe en laat alles nog ca. 3 min. zachtjes bakken.
Roer de bonen met de maiskorrels door de groenten en laat alles door en door warm worden; roer af en toe. Brengen het bonenmengsel op smaak met peper en zout.
Vet met een beetje olie een ovenschaal in en schep het bonenmengsel er in en eindig met een laagje geraspte kaas.
Verwarm de oven voor op 200 ͦC. en laat de bonenschotel in 10 min. lichtbruin worden.
Maak intussen de groente schoon, snijd de sla in smalle repen, de tomaat in stukjes en de avocado in schijfjes.
Neem de Mexicaanse ovenschotel uit de oven en verdeel de sla, tomaat en avocado erover en serveer direct.

Buen provecho!

Tip: Voor de vleeseters: je kunt ook 250 gr. geruld rundergehakt door dit recept doen!

Je kunt dit recept ook gebruiken als vulling voor een volkoren wrap.