Makreelsalade

Makreelsalade

Ingrediënten voor 4 personen
600 gr. krieltjes
400 gr. gerookte makreel
2 el mag. yoghurt
2 el Yofresh
1 tl mosterd
8 augurken
100 gr rucola
Sap van een ½ citroen
1 rode ui
Peper en zout

Bereiding:
Boen de krieltjes schoon en kook ze gaar in de schil.

Giet ze af en laat ze iets afkoelen.

Maak een dressing van de mosterd, de Yofresh, de magere yoghurt, het citroen sap en wat peper en zout en voeg dit bij de aardappeltjes.

Snij de ui in halve ringen en de augurken in plakjes. Meng dit door de aardappelsalade.

Voeg de rucola toe en garneer de salade met stukjes gerookte makreel.

Ook lekker als lunchgerecht.

Hoe komt het dat vette vis gezond is?

Net zoals koolhydraten en eiwitten heeft ons lichaam ook vetten nodig. Er is echter een verschil tussen ongezonde verzadigde en gezonde onverzadigde vetzuren. Gelukkig zijn de meeste vette vissoorten rijk aan onverzadigde vetzuren, de gezonde variant van vet. Het gezonde vetzuur in vette vis heet omega 3, een vetzuur dat kan bijdragen aan de werking van ons lichaam door bijvoorbeeld cholesterolverlagend te werken.