Ervaringen


website-vlaggen-nationale-vlaggen

Op dit gedeelte van de website houden we u op de hoogte van de ervaringen van onze klanten. Wilt u ook uw ervaringen delen? Mail dan uw ervaringen naar: info@gewichtsconsulente.nl


Ervaringsverhaal van Minke

Posted by on apr 4, 2020 in Ervaringen | Reacties uitgeschakeld voor Ervaringsverhaal van Minke

Ervaringsverhaal van Minke

Ik ben Minke Beerda, 45 jaar, getrouwd en heb twee kinderen. Ik was na een intensieve, stressvolle periode in mijn leven, flink aangekomen. Ik woog vorige zomer 97 kg(!).  Nadat mijn vriendin Miranda in de krant uitlegde dat zij 17 kg was afgevallen, wilde ik ook naar Praktijk de Gewichtsconsulente.

In een half jaar viel ik met hulp van de gewichtsconsulente maar liefst 20 kg af. Toen raakte ik rond de feestdagen in een moeilijke tijd: ik had veel verlies te verwerken. Afscheid moeten nemen van dierbaren en daarnaast nog wat persoonlijke tegenslag. Het viel toen niet mee om verder af te vallen. Ik snoepte soms en dronk te weinig. Was erg moe. Ik kwam zelfs weer 4 kg aan.

Irma wist mij gelukkig weer te motiveren om door te gaan. De bezoeken aan haar zijn echt noodzakelijk als je weer even een terugval hebt. Door stress maak je namelijk ook verkeerde hormonen aan, zodat afvallen (tijdelijk) niet zo makkelijk gaat of zelfs stil staat. Maar het is dan júist erg belangrijk om goed op je eetgewoonten te blijven letten. Want je hebt je energie hard nodig. Stress heeft elk mens wel, en je lijf heeft het dan juist zwaar. Dan heb je juist baat bij goede “brandstoffen”.

Gelukkig kon ik na 3 maanden mijzelf herpakken en zijn de “nieuwe” kilo’s er gelukkig al bijna weer af. Het resultaat is direct merkbaar: ik voel me weer fitter èn optimistischer.  Nu met de Corona-crisis is het zo enorm belangrijk om een goede weerstand te hebben. En dat bereik je door een goed voedingspatroon. En genoeg slaap natuurlijk. En een goede, steunende coach!!  Bedankt.

 

Ervaringsverhaal van Ger Floris

Posted by on okt 26, 2019 in Ervaringen | Reacties uitgeschakeld voor Ervaringsverhaal van Ger Floris

Ervaringsverhaal van Ger Floris

Wat heeft je doen besluiten om begeleiding te zoeken bij het afvallen? Er moest iets gebeuren want ik werd steeds zwaarder en dat had zijn weerslag  op mijn gezondheid. Ik heb diverse keren zelf geprobeerd om af te vallen maar die mislukten steeds. Toen heb ik besloten om deskundige begeleiding te zoeken om mij te helpen bij mijn gewichtsvermindering.

Hoe kwam je bij onze praktijk  terecht? Mijn oudste dochter was cliënt bij “Praktijk de Gewichtsconsulente” en het ging ontzettend goed met haar. Ik zag hoe haar overtollige kilo’s verdwenen en hoe enthousiast zij was over het programma. Met “gewoon” eten, gevarieerde en lekkere maaltijden. Porties in de juiste hoeveelheden en met goede voedingswaarde, minder pakjes en zakjes, voldoende beweging en ontspanning  in de juiste balans. Samen met mijn middelste dochter, die ook enthousiast was geworden, heb ik mezelf aangemeld.

Wat verwachtte je? Ik wilde verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen gezondheid en begon met een gewicht van 106 kg en ik wilde 20 kg afvallen. Door de goede resultaten van mijn oudste dochter wist ik dat het mogelijk was en daardoor ben ik gemotiveerd aan de slag gegaan om mijn streefgewicht te bereiken.

 Hoe zag jouw traject eruit? Iedere week ging ik voor een halfuur consult naar Praktijk de Gewichtsconsulente waar ik werd gewogen en mijn vetpercentage werd gemeten. Iedere week kreeg ik een persoonlijk weekmenu mee met lekkere recepten, bespraken wij mijn moeilijke momenten en kreeg ik goede adviezen waardoor ik een andere eet- en leefstijl heb aangeleerd.

Het verwonderde mij dat ik zo lekker kon eten en toch kon afvallen.

De begeleiding van de gewichtsconsulente, die ik als erg prettig heb ervaren, heeft ongeveer een half jaar geduurd en heeft geresulteerd in een gewichtsverlies van 21 kg.

Hoe gaat het nu met je? Geweldig goed! Ik voel mij een ander mens, heb meer energie en mijn gezondheid is met sprongen vooruit gegaan. Ik hoef zelfs mijn cholesterolverlagende medicijnen niet meer te slikken.
Ik blijf al maanden goed op gewicht, ben zelfs nog iets afgevallen en weeg nu 81 kg.

 Zou je Praktijk de Gewichtsconsulente aanraden ?Zeker weten! Ik heb al diverse mensen doorgestuurd en zal dit zeker blijven doen. Mijn ervaring; prettige en deskundige begeleiding met een fantastisch resultaat!

17 Kilo afgevallen

Posted by on apr 20, 2019 in Ervaringen | Reacties uitgeschakeld voor 17 Kilo afgevallen

17 Kilo afgevallen

Hieronder een interview met onze cliënte, Miranda Maas. 

Wat heeft je doen besluiten om begeleiding te zoeken bij het afvallen?
Dat heeft echt wel lang geduurd.  Ik probeerde het eerst zelf, maar dat hield ik een paar weken vol. Een mooi gezin, een dubbele baan, veel te doen en dan tekort tijd voor jezelf nemen. Dit zal heel herkenbaar zijn.

Hoe kwam je bij onze praktijk  terecht?
Een advertentie van jullie in de Kogge-Express heeft 1,5 jaar thuis op mijn bureau  gelegen . Na een hele drukke tijd kwam er rust toen ik vorige jaar afscheid nam als raadslid bij de gemeente Opmeer.  Ik moest mijn zomerkleren aan en bijna alles was te klein geworden. In de winkel  moest ik grote maten kopen dan voelde niet fijn.  Aan het einde van de zomer heb ik een mail gestuurd naar jullie.

 Wat verwachtte je?
Ik heb mezelf voorgesteld als Miranda, te zwaar en die af en toe “een schop onder haar kont” nodig heeft.

Hoe zag jouw traject eruit?Op 1 september 2018 ben ik begonnen met een gewicht van 99,9 kilo, elke week een persoonlijk weekmenu  wat aangepast werd op mijn behoeften en uitjes.  Voedingsadviezen met gewone producten en lekkere recepten waar mijn gezin ook van mee kan eten.  Ik vind het heel fijn om te weten wat ik elke dag mag eten en te leren wat gezonde en lekkere voeding is. Het is heel goed te doen!

 Hoe lang ben je bezig en hoe gaat het?
Ik ben nu een half jaar bezig, al 17 kilo lichter, ren de trap weer op en heb meer energie. Ik krijg ook heel veel complimenten en dat voelt zo goed.

Zou je Praktijk de Gewichtsconsulente aanraden ?
Ja!! Ik ben anders gaan eten, niet minder maar beter. Hierdoor ben ik op een ontspannen en gezonde manier mijn overtollige kilo’s kwijtgeraakt.  Ik kon mijn verhaal kwijt, kreeg iedere week persoonlijke aandacht , heb een nieuwe leefstijl ontwikkelt  en hierdoor een andere kijk op mezelf gekregen.

Ik heb genoten van de enthousiaste en positieve manier van begeleiding.  Het voelde als een warm bad. Dus als je twijfelt, gewoon doen!

 

10 kg afgevallen!

Posted by on jul 18, 2018 in Ervaringen | Reacties uitgeschakeld voor 10 kg afgevallen!

De laatste jaren was ik niet zo blij met mijn spiegelbeeld; kleren stonden  niet zo mooi, ik voelde me ook zwaar  en  was ontevreden over m’n “snaaigedrag”. Ik ben niet heel snel afgevallen maar was in ongeveer 9 maanden 10 kg kwijt. Ik heb in m’n leven vaker gelijnd maar zag dat (onbewust)  als iets tijdelijks en verviel dan weer in m’n oude patroon. Deze keer ben ik dat niet van plan! Ik heb mijn eetgewoonten veranderd en ben met name meer groenten gaan eten tijdens de lunch en bij het avondeten. Ik ben een vervend soepkoker  geworden en  nu het mooi weer is eet ik veel salades. Verder staat als ontbijt bij mij standaard havermout of yoghurt met (zelfgemaakte) granola (zonder toegevoegde suiker) op het menu. Ik vind dit allemaal lekker en  het is dus geen straf. Ik ben me meer bezig gaan houden met gezonde voeding en begin er lol in te krijgen om gezond en lekker te koken en te eten. Natuurlijk zijn er regelmatig allerlei verleidingen en in het begin had ik het wel moeilijk om niet meer met alles mee te doen. Ik vond mezelf dan wel eens een beetje zielig en moest mezelf op een feestje wel eens diep in de ogen kijken in de spiegel op een toilet!

De ondersteuning  van Irma heb ik als heel prettig ervaren. Ik kwam er al pratend met haar achter waarom ik soms teveel at of snaaide. Soms was het stress, soms was ik gewoon moe hetgeen me deed grijpen naar Chips of  drop. De kunst is dan om jezelf met iets anders tevreden te stellen of domweg naar bed te gaan! In de gesprekken  gaat het ook  verder dan  voeding en recepten; Irma houdt me een spiegel voor als ik weer eens niet zo aardig voor mezelf  ben; een beetje op hol sla in  tijden van drukte en stress. Ze heeft me ook het laatste zetje gegeven om over te gaan tot het aanschaffen van een elektrische fiets. Deze gebruik ik nu o.a. voor woon-werk verkeer en dat doet me goed! Ik kan ook zeggen dat ik doordat ik ben afgevallen me nu fitter voel; een extra stimulans om het huidige patroon vol te houden!

Ik blijf met grotere tussenpozen nog bij Irma komen. Ik wil echt niet meer terugvallen  in oude patronen en  gun mezelf deze ondersteuning.

Margriet

 

Marina Peereboom – van Beem

Posted by on apr 4, 2017 in Ervaringen | Reacties uitgeschakeld voor Marina Peereboom – van Beem

Marina Peereboom – van Beem

Mijn ervaring bij Praktijk de Gewichtsconsulente.
Het was voor mij heel vervelend dat ik elk jaar een kilo groeide, ondanks dat ik veel sportte. Ik houd ervan gezellig iets te eten en drinken na afloop van het sporten. Marina heeft mij er bewust van gemaakt hoeveel calorieën er eigenlijk in al die ‘gezelligheid’ zitten.
Ik dacht dat ik bewust gezond bezig was door een bakje yoghurt met Cruesli en een glas Vitaday in de ochtend te nemen en tussen de middag een glas sinaasappelsap te drinken. Maar nu weet ik dat ik me veel voller voel als ik in plaats daarvan wat vers fruit neem. Daarnaast zit er veel suiker in Cruesli dus dat kon ik beter vervangen door muesli.
Op mijn werk is er een restaurant waar je allerlei lekkers kunt krijgen en waar het altijd heerlijk ruikt. Als ik dan iets te laat ging lunchen, terwijl ik vroeg was begonnen en ik mezelf geen tijd voor een tussendoortje had gegund, was het altijd heel verleidelijk om de iets te grote warme maaltijd te nemen.
‘s Avonds gebruikten we veel pakjes en zakjes want dan is de maaltijd lekker snel klaar, maar daar zit dan wel heel veel zout en suiker in. Dat merkte ik dan altijd ‘s nachts want dan had ik een flesje water naast mijn bed nodig om mijn dorst te kunnen lessen. Voor mijn hele gezin is het natuurlijk veel beter om de pakjes en zakjes te mijden.
Om af te vallen en gezond te leven, hoef ik mijn drukke sociale leven gelukkig niet op te geven. Zelfs in een restaurant en op verjaardagen kan ik gewoon keuzes maken en daardoor evengoed gezellig meedoen. Nu heb ik ook best een druk sociaal leven waarin ik steeds heerlijke hapjes en drankjes krijg aangeboden, maar het draait gewoon om de juiste keuzes maken: wanneer neem ik wat? Daarmee wil ik zeggen dat je niet alles op hoeft te geven en vooral de gezelligheid niet moet vermijden als je gaat lijnen, want anders gaat het je tegenstaan en dan ga je het niet volhouden. Je kunt beter langzamer afvallen zodat je lichaam went aan het andere voedsel, dan snel afvallen en vreetbuien krijgen.
Hierbij wil ik Marina Ridder heel hartelijk bedanken voor haar spontane, stimulerende begeleiding en goede tips.

Marina Peereboom-van Beem

 

Voor

Na

Een hele blije vrouw van 24

Posted by on apr 4, 2017 in Ervaringen | Reacties uitgeschakeld voor Een hele blije vrouw van 24

Ik ben een vrouw van 24 jaar en ik probeer al 2 jaar van die vervelende kilo’s af te komen.
Het begon allemaal, zoals bij de meesten, ”door eten uit verveling”, al heb ik ook altijd van lekker eten gehouden.
Ook werk ik nu 5 jaar in de zorg waarbij ik wisselende diensten werk. Mensen die dit ook hebben weten dat dit lastig is met eten nou daar had ik ook last van. Nu zal je wel denken waarom praat ze in de verleden tijd? Dit komt omdat ik nu eindelijk een oplossing gevonden heb die voor mij werkt! Ik loop nu vanaf 11 november bij Praktijk de Gewichtsconsulente en ben zeer tevreden met mijn nu al behaalde resultaat! -11,5 kg!!
Voor mezelf ben ik er nog niet maar ik heb nu al zoveel bereikt zonder er eigenlijk echt bij na te denken. Ik mag van alles, ga ook nog lekker uit eten en drink in het weekend ook nog de nodige borrels:) ondanks dat lukt het me om het getal op de weegschaal naar beneden te laten gaan en ik ben super blij!
Het werkt voor mij omdat er voor mij wordt nagedacht wat ik moet eten, met mijn wisseldiensten is mijn lichaam constant in de war en mijn eetpatroon was altijd slecht vooral met mijn nachtdiensten. Nu eet ik met mate en houd ik mij aan mijn schema! Ik slaap beter en voel me minder snel moe, kortom voor mij een hele uitkomst! Ik ben blij en zal iedereen die met hetzelfde strijd dit zeker aanraden!

Ook met wisselende diensten kan je een gezond eetpatroon aanleren! Ik weet dit nu zeker en iedereen kan het!

Lieve groet een hele blije vrouw van 24:)

Lineke Beenker

Posted by on apr 4, 2017 in Ervaringen | Reacties uitgeschakeld voor Lineke Beenker

Lineke Beenker

We gaan ervoor!

Dat was het motto.
Samen met Marina ben ik het aangegaan.
Ik was al bekent met de praktijk van Marina en Irma.

Zo’n 10 jaar geleden was ik eens zeer succesvol afgevallen.
Door privé omstandigheden heb ik het zo’n 5 jaar gelden laten verslonzen.
Heel geleidelijk kwamen de pondjes erbij.
Ach wat maakt het uit, ik voelde me goed en dacht er verder niet bij na.
Tot dat ik afgelopen april zomaar het gevoel had zo wil ik de zomer niet in.
Ik wil weer naar hoe het was.
Ik wist dat het me al eens was gelukt, dus vertrouwde erop dat het nu ook wel weer goed zou komen.

Zo leuk om samen met Marina de week door te nemen, wat valt het op dat er in een week toch regelmatig extra dingen zijn. Verjaardag, iets op het werk. Iets met buren of weekendjes uit ect..
Door de week goed door te nemen en een afgepast weeklijstje gingen de pondjes er langzaam aan af.

Ook kreeg ik recepten mee. Ik ben geen keukenprinses. Koken is niet zo mijn ding.
Snel even een boterham en klaar.
Nu moet ik naar de winkel doe de boodschappen volgens het lijstje en wat schetst mijn verbazing; ik ga koken en vind het nog leuk ook.
Lekkere menuutjes maak ik nu klaar en het kost echt niet zo veel tijd meer en ondertussen verdwijnen de kilo’s.

Met een score van gemiddeld een pond per week kijk ik nu terug op 16 kilo minder.
En reacties zoals wat zie jij er goed uit, komen mijn kant op.
Nu ga ik nog 1x per maand maar uiteindelijk zal ik het gewoon weer zelf kunnen maar nu nog even een stok achter de deur. (het wegen en de score lijstjes)
Ik vind het een feestje om gewoon even aan te kloppen bij de Voedings-consulente.

Lineke Beenker

Voor

Na

bianca

Posted by on mrt 23, 2015 in Ervaringen | Reacties uitgeschakeld voor bianca

bianca

bianca mul voorNa de bevalling van mijn eerste kind bleven mijn bloeddruk en mijn gewicht te hoog. Via een advertentie en goede verhalen kwam ik terecht bij Praktijk de Gewichtsconsulente en ben toen ruim een jaar wekelijks naar de praktijk gegaan met een goed resultaat; mijn gewicht ging naar beneden en mijn bloeddruk ook!

Na nog twee zwangerschappen waren er toch weer heel wat kilo’s bijgekomen en was mijn bloeddruk ook weer te hoog.

Een jaar vol feesten stond voor de deur; mijn broer ging trouwen, ik werd 40 en samen met mijn man waren we 12,5 jaar getrouwd. Ik was ontevreden met mijn lichaamsgewicht en wilde niet op de feestfoto’s. Ik had mijn weekprogramma’s bewaard en ging eerst zelf aan de slag. De eerste kilo’s gingen er wel vanaf maar ik miste aanmoediging en controle. Daarom heb ik weer contact opgenomen met Marina en ben inmiddels bijna 20 kilo kwijt en is mijn bloeddruk weer gezakt. Ik kan met een goed gevoel naar de foto’s kijken van alle feestjes!

Het weekmenu wordt voor mij persoonlijk aangepast dus feestjes en bianca en manetentjes worden gewoon ingepast in het menu. Ook wordt er rekening gehouden met onze kinderen (wat lusten ze wel/niet) en mijn werkdagen (wat is praktisch om mee te nemen). De wekelijkse controle van mijn gewicht houdt mij scherp, ik kan kiezen om door te gaan en soms weer de draad opnieuw op te pakken. Ik heb geleerd dat ik op elk moment van de dag opnieuw kan beginnen als ik een verleiding niet heb kunnen of willen weerstaan want die momenten zijn er natuurlijk ook.

Ik ben trots op mezelf dat ik deze keuze heb gemaakt en voel mij prettig bij de methode van Irma en Marina van Praktijk de Gewichtsconsulente.

Bianca Mul

 

 

 

Lia Stam

Posted by on okt 1, 2014 in Ervaringen | 0 comments

Lia Stam
gewichtsconculente lia2
 
Ik ben Lia Stam, 57 jaar en ben via mijn huisarts bij Praktijk de Gewichtsconsulente terecht gekomen om iets te doen aan mijn overgewicht en allerlei medische klachten die daarmee verband hielden. Onder begeleiding van Irma, ben ik kilo's kwijt geraakt en ik werd een andere Lia, er kwam rust in mij en leerde anders met eten om te gaan.  Het afvallen bleek zelfs mee te vallen en het gaat veel beter met mijn gezondheid. 
Inmiddels ben ik 18 kilo kwijt en daar ben ik best trost op!!  

Erika Schilder

Posted by on okt 1, 2014 in Ervaringen | 0 comments

Erika Schilder
DSCF7355Op 12 januari 2013 ben ik voor een intake gesprek geweest bij Irma. In dit gesprek hadden we het over hoe mijn dagen zoal verliepen. Mijn werk, hobby’s, sport enz. Hoe ik zelf in het leven stond, mijn gezin, mijn eet patroon en slaap patroon. Het was een goed gesprek. Het voelde goed.
 
Mijn gewicht was toen 90 kilo bij een lengte van 1.73. Zwaar overgewicht dus maar dat wist ik allang. Ik ben mijn hele leven eigenlijk al bezig met lijnen maar de laatste jaren lukte mijn het niet meer. Dat doet veel met je zelf vertrouwen. Ik wilde nu de tijd keren. Minder gewicht is minder kans op ziektes als diabetes, verhoog cholesterol en bloeddruk.
 
Ik kreeg van Irma een boekje mee waarin een hele week beschreven werd van ontbijt tot avondmaal. Daarbij bespraken we ook de moeilijke dingen die ik in die week waarschijnlijk zou tegen komen zoals verjaardagen en zo. Daarin gaf ze dan advies. Op zo’n verjaardag kon je gerust iets nemen maar dan iets verantwoords. We bespraken mijn sport/bewegen voor die week. Het is belangrijk iedere dag een half uur intensief te bewegen. Wandelen is al een heel goed begin. Ik sportte toen 1 uur in de week en die viel ook nog eens regelmatig uit. Nu sprak ik af om in ieder geval iedere dag een half uur te wandelen. Het was toen een paar weken erg koud maar samen met mijn man liepen we iedere avond een rondje door het dorp. Goed ingepakt in ski broek, muts en sjaals want het vroor soms wel 18 graden maar we gingen toch. Mijn man heeft me daar erg goed in gesteund. Net als bij het eten. Je hoeft niet voor de rest van je gezin apart te koken want de maaltijden zijn erg lekker makkelijke te maken en goed voor iedereen. Mijn hele gezin at dan ook lekker mee. In de avond kwamen er geen koekjes meer bij de koffie, iedereen was solidair. Dat helpt heel veel en daar ben in mijn gezin ook heel dankbaar voor.
 
We hadden een doel afgesproken. Ik wilde 10 kilo lichter zijn voor de zomer vakantie. Maar het ging zo goed dat ik in maar mijn doe al had bereikt. Het grappige is dat ik ook steeds meer tijd had voor wandelen en sporten. Ik kreeg meer energie en de complimenten van de mensen om mijn heen deden mij zo goed dat ik er boven op bleef zitten.
De wekelijkse gesprekken met Irma deden mij erg goed. Ze stimuleerde mij om me zelf weer te zijn. Spontaan en niet bang voor wat een ander van mij zou denken. We bedachten steeds nieuwe doelen. Niet alleen in gewicht maar ook om mijn zelf vertrouwen weer op te krikken. Langzaam werd ik een hele nieuwe Erika. Mijn karakter is niet veranderd maar de verpakking zeer zeker.
Voor de zomervakantie had ik mijn doel bereikt …..70 kg.
 
Nu is het november. Ik vecht hard om mijn gewicht te behouden. Het is moeilijk want als ik de teugels iets los laat moet ik het meteen bezuren. Maar ik blijf vechten. Ik wil niet meer terug.
Op de foto zie je mij in mijn winterjas van vorig jaar. Die is nu veel te groot want ik ben van maat 44/46 naar 38 gegaan. In mijn nieuwe winterjas (andere foto) voel ik mij een ander mens.
Ik hoop dat je na het lezen van mijn verhaal ook die stap neemt naar een nieuw leven. Het is geen straf kamp als je zelf inziet dat je er beter van wordt. En de mensen om je heen zien je veranderen en alle complimenten zullen je helpen door te zetten.