Een heerlijke zachte Champignonsoep

Ingrediënten voor 4 personen:
500 gr.( 2x 250 gram) champignons in plakjes
¾  ltr. kippenbouillon  van  (biologische) blokjes
¾  ltr.  melk
1 flinke gesnipperde ui
3 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
50 gram boter
50 gram bloem
witte peper
 
Bereiding:
Smelt de klont boter in de soeppan op een rustig vuur.
Laat de boter niet kleuren. Fruit de ui.
Laat de ui niet bruin worden, maar bak deze glazig. Doe de bloem in een keer in de pan en roer deze met een houten spatel door de boter en massa tot er een soort deeg is. Roer even goed door: je wilt geen klonten. Voeg nu langzaam de melk toe, terwijl je blijft roeren.
Voeg vervolgens 250 gr. champignons toe en breng het mengsel rustig aan de kook. Voeg vervolgens de kippenbouillon toe.
Blijf de champignonsoep de hele tijd goed roeren. Melk brandt nou eenmaal snel aan en daar word je soep niet beter op. Haal de staafmixer door de soep zodat de champignons gepureerd worden. Bak in een koekenpan in een klein beetje boter de overgebleven champignons licht bruin aan en doe ze door de soep. Hak wat bladpeterselie heel erg fijn met je mes. Doe ca. 2 lepels vlak voor het opdienen door je zelfgemaakte soep, je kunt eventueel er nog een scheut witte wijn toevoegen. Breng de soep op smaak met peper en wat zout.