Citroenbavarois

Citroen Bavarois
Een fris en luchtig toetje

Ingrediënten voor 4 personen
sap van 1 citroen (ongeveer 0,8 dl) en de rasp van de schil en de schilletjes uit de pers
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
3 blaadjes gelatine
300 gram yoghurt of kwark
 

Bereidingswijze
Laat de gelatine weken in koud water. Pers de citroen uit, rasp de schil en gebruik ook de schilletjes uit de pers en verwarm alles samen met de suiker en de vanillesuiker. Als de suiker opgelost is, haal je de pan van het vuur en voeg je de uitgeknepen gelatineblaadjes één voor één toe. Roer het mengsel goed door en laat dit een beetje afkoelen.
Doe de yoghurt of kwark in een kom en voeg de afgekoelde citroensap toe. Meng dit goed door elkaar. Het lijkt eerst te gaan schiften, maar blijf roeren. Tot het mengsel één glad geheel is geworden. Laat de bavarois opstijven in de koelkast.