Bloemkoolrijst met curry en eieren

Bloemkoolrijst met curry en eieren     (In alle koolsoorten zit veel vitamine C) 

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

Ingrediënten

4 middelgrote eieren

1 flinke bloemkool

3 el sesamolie

800 g Thaise wokgroente

70 g gele curry kruidenpasta

400 ml kokosmelk

 

Keukenspullen

Keukenmachine

 

Bereiding:

Bovenkant formulier

Onderkant formulier

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud water, pel en halveer in de lengte. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en de stronk in stukjes.

Maal eerst de stukjes stronk in de keukenmachine tot ze de structuur van couscous hebben. Schep uit de keukenmachine. Maal ook de roosjes tot ze de structuur van couscous hebben.

Verhit de helft van de sesamolie in een wok en roerbak de wokgroente 4 min. Voeg de curry en kokosmelk toe en verwarm 3 min.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de bloemkoolcouscous 4 min. op middelhoog vuur. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de bloemkoolrijst, groente en eieren over de kommen of diepe borden.

 

Tip:

Lekker met grofgesneden koriander.