Aubergine parmigiana, een streekgerecht uit Sicilië

Aubergine parmigiana, een streekgerecht uit Sicilië
hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
1 kleine ui, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
blaadjes en steeltjes van 1 klein bosje basilicum, steeltjes fijngehakt
6 el olijfolie
2 blikken tomaatblokjes (à 400 g)
3 aubergines, in de lengte in plakken van 1 cm
250 gr. hüttenkäse
40 g geraspte Parmezaanse

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Bak de ui, knoflook en basilicumsteeltjes 7 minuten in 3 eetlepels olijfolie.
Voeg de tomaat, zout en peper toe, en laat 20 minuten zachtjes koken. Bestrijk de aubergine met olijfolie, bestrooi met zout en peper en gril in 3–4 minuten per kant goudbruin en gaar.
Doe laagjes aubergine, tomatensaus, hüttenkäse, basilicumblaadjes en geraspte Parmezaan in een ovenschaal.
Bak 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is.

Dit heerlijke ovengerecht met aubergine, knoflook, tomaat en hüttenkäse is een culinaire topper. Het is simpel om te maken én zelfs voor te bereiden. Zodat je hem 's avonds alleen in de oven hoeft te schuiven. Bon Appetito!