Salade met makreel en rode biet

De goede omega-3 vetten uit vette vis verhogen je weerstand)  Haring is ook heel geschikt of (gerookte) zalm,  sardientjes

Lunchgerecht of lichte avondmaaltijd voor 4 personen

 

Ingrediënten

Voor 4 porties

600 gr rode biet (gekookt)

150  gram Veldsla

40 gramZonnebloempitten

400 gram Makreel(gerookt)

50 gram Geitenkaas(zachte)

 

Optioneel: Dressing

3 eetlepels Olijfolie

1 eetlepel Citroensap

1 snufje Zwarte peper

1 snufje Zout

 

Bereiding

Begin met de makreel. Verwijder het vel van de makreel en trek de vis met een vork in stukjes. Let op dat de graten goed verwijderd worden. Snijd dan de bieten in repen en meng deze met de veldsla.
Presenteer de salade in een schaal of diep bord. Leg eerst de veldsla met rode biet op het bord. Vervolgens verspreid je de stukjes makreel hier over. Verkruimel de geitenkaas en strooi deze over de salade samen met de zonnebloempitten.

Een lekkere lunch of lichte avondmaaltijd. Ook heerlijk om mee naar werk te nemen.